EU – Express Ud

EU = Express Ud

 

Søndag den 25. maj skal vi til valg til Europa parlamentet.

 

EU entusiasmen i Danmark, virker i disse måneder som en utrænet groggy bokser der forsørger, at holde sig på benene indtil gong gongen lyder.

– Og hvorfor så det? Jo selve grundformen mangler.

EU var i tidernes morgen et fredsprojekt. Man ville forsone tidligere fjender gennem et handelssamarbejde. Kul- og stålunionen blev det kaldt.

I 1972 blev det danskernes tur til at tage stilling. Skulle man indgå i et tættere handelssamarbejde, eller ville man forsøge sig på egen hånd på de store verdensmarkeder? Danskerne valgte fællesskabet.

EF som det hed, var dengang et handelssamarbejde, og det gav mening – især når man kigger på størrelsen af den danske økonomi.

 

Den gang var EF i høj grad et højrefløjs projekt, det er EU ikke mere i dag. Tværtimod.

 

I dag har EU udviklet sig til noget nær et paradis for venstrefløjen og dens agenda omkring international socialisme og solidaritet.

EU i dag er blevet et enormt bureaukrati hvor intet er for stort – eller småt – til ikke at kræve indblanding fra Bruxelles. Landenes egne regeringer tilsidesættes, og åbenlyst forkerte beslutninger forsøges gennemført med fællesskabet som undskyldning.

Næsten dagligt føles det som om, at EU behandler borgernes skattepenge som faldt de ned fra himlen, og hvert år kan man læse om astronomiske beløb der forsvinder i svindel og korruption – alt imens man forsøger at overbevise vælgerne om, at der er styr på det, og at de ansvarlige nok skal blive retsforfulgt.

Samtidigt med den ekstravagante omgang med borgernes penge, har man opbygget et enormt levebrødsbureaukrati, hvor EU ansatte forkæles med fryns og goder, som for de flestes vedkommende aldrig ville være mulige hvis de fik et normalt arbejde, og det kombineret med en utrolig lav skat.

Devisen synes næsten at være: – Ingen kvaler – den store kasse betaler.

For mange liberale, og vælgere på højrefløjen, er denne omklamring af det enkelte land samt manglen på respekt for borgernes penge utålelig. For dem synes den bedste løsning, at være en express afgang fra det europæiske samarbejde. Stod det til dem, forlod vi EU i morgen. Men er det den bedste løsning? – ikke i min verden.

For jeg ser i høj grad en fremtid i et europæisk samarbejde. Men det skal være et samarbejde med fokus på freden, friheden – samt frihandel. Vi skal væk fra ideen om en social union i Europa. Det var aldrig meningen med det europæiske samarbejde. Den dagsorden er i høj grad et venstrefløjs eksperiment, og det ønsker jeg ikke at deltage i.

For venstrefløjen indså hurtigt, at genvejen til et socialdemokratisk radikalt Europa lå i en styrkelse af EU’s magt over for de enkelte lande, og deres nationale lovgivninger. Den udvikling må og skal stoppes. Europa er verdensdel med forskellige kulturer, og hvert land har sit eget særpræg, og sådan ønsker jeg det personligt bevaret. Jeg er ikke europæer – jeg er dansker.

Så når EU i dag ønsker en bank union, eller en fælles europæisk indvandringspolitik, så melder jeg pas. Jeg ønsker ikke, at være kautionist for økonomien i Sydeuropa, og jeg kan ikke se, at Bruxelles skal styre hvem vi ønsker at have boende i Danmark. Det må være en dansk kompetence.

Danmark skal ikke isoleres i Europa, for vi er en del af Europa, men vi skal turde sige fra. Vi skal sige fra over for bureaukrati, sjusk og slendrian, regelrytteri og omfordeling. Vi skal ikke sende vore børnechecks til Rumænien. Jeg vil gerne tage del i en opbygning af Østeuropa, men ikke via en socialistisk omfordelingsordning. Løsningen må være frihandel og øget samarbejde.

EU skal tilbage til dets rødder. Vi må have stoppet bureaukratiet og genindført den sunde fornuft. For hvor er fornuften i, at vi i Europa skal være et foregangsområde på miljøet, når bureaukraterne flytter et komplet parlament 11 gange om året fra Bruxelles til Strasbourg? Det er jo systematiseret tåbelighed på skatteborgernes regning. Den slags øger ikke populariteten for det europæiske projekt, og bekræfter kun skeptikerne i deres påstand om, at EU har mistet jordforbindelsen.

Vi skal have et nyt EU. Et EU hvor bureaukratiet er skåret ned til et absolut minimum. Et EU som holder fokussen på fred, frihed og frihandel. Og det haster. For hvis ikke, så vil de sidste rester af respekten omkring det europæiske samarbejde forsvinde – og det er ingen tjent med. Heller ikke Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s