Folkestyrets Fallit?

Uge 42 har budt på 2 meget spændende begivenheder i dansk politik.

Først en gang har vi set Lars Hedegaard gå ind i politik. Han opstiller som løsgænger, men giver det en realistisk mulighed for et valg? – svaret må være et delvist ja.

Lars Hedegaard er kendt for at være særdeles kritisk over for islam, en kritik der nær havde kostet ham livet. Det har vælgerne ikke glemt.

Der er ingen tvivl om, at udlændinge spørgsmålet bliver valgets helt store tema, noget der navnligt vil volde den røde blok problemer.

Lars Hedegaard går til valget som en socialdemokratisk islam kritiker, noget der kan appellere til den yderste fløj af DFs vælgere. Han betegner ikke sig selv som en hardliner, hans program appellerer dog meget til de, der er stærkt islamkritiske. Hans største udfordring vil blive den yderste venstrefløj. De vil gøre alt for at miskreditere hans kandidatur.

Ugen bød også på det nye parti – Nationalpartiet. Navnet lyder meget dansk, men partiet består pt. af 3 pakistanske brødre.

Nationalpartiet vil iflg. dem selv gøre op med intolerancen, over for de fremmede i Danmark. En dagsorden der kan blive svær at sælge uden for det radikale miljø.

Man vil afskaffe diverse begrænsninger i udlændingeloven, noget der det faktum vil åbne op for fri indvandring. Ikke det nemmeste budskab at sælge til den danske befolkning.

For danskerne mener ikke, at de er intolerante over for de fremmede her i landet, snarere tværtimod. Mange føler mere, at samfundet er gået for vidt, for at tækkes fremmede kulturer, med islam som det største eksempel.

Der er også et paradoks i, at Nationalpartiet pt. udelukkende består af mænd, noget der ikke vil gøre det nemmere, at få det kvindlige vælgerpotentiale i tale. Nok snarere tværtimod.

Nationalpartiet har også annonceret, at det er et EU positivt parti. En holdning som har det sværere og sværere i Danmark.

Er det folkestyrets fallit, at vi nu ser flere og flere partier dukke op? Alternativet, Nationalpartiet samt løsgængeren Lars Hedegaard. Nej, det er nok nærmere et sundhedstegn.

Det er positivt, at vælgerne engagerer sig politisk, men det er også en advarsel til de etablerede partier. Der er en reel risiko for et nyt jordskredsvalg ala det vi havde i 1973.

Det bliver nok næppe de nuværende partier (Alternativet og Nationalpartiet) som skaber en revolution i det politiske landskab, det bliver nok snarere Dansk Folkeparti.

DF fisker pt. i rørte vande omkring udlændingedebatten, deres formand er populær som aldrig før, de har store chancer for at blive Danmarks største parti efter valget, de venter kort sagt kun på, at der trykkes på knappen.

Dansk politik har aldrig været mere spændende.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s