B for det bedre borgerskab..?

“Ved de store, tyske Sejre, der har slaaet Verden med Forbavselse og Beundring, er en ny Tid oprundet i Europa, der vil medføre en ny Ordning i politiske-økonomisk Henseende under Tysklands Førerskab. Det vil være Danmarks Opgave herunder at finde sin Plads i et nødvendigt og gensidigt, aktivt Samarbejde med Stortyskland. Det danske Folk stoler paa, at det i den nye, europæiske Ordning vil kunne bevare sin Selvstændighed, og det haaber at finde Forstaaelse for sin Egenart og for sin traditionelle, fredelige, politiske og sociale Udvikling”

– Erik Scavenius, Radikal udenrigsminister den 8. Juli 1940.

Hvis man skal forstå det Radikale Venstre, så skal man en tur i historiebøgerne.

Partiet har altid haft det svært med danskheden, og forholdet til vort lands mere end 1000 årige historie.

For mangt en radikal har nok i en stille stund tænkt, at hvis Vorherre kom tilbage til Danmark og skulle i stemmeboksen, så ville han stemme radikalt.

Denne ulastelige tro på egen godhed, og patent på sandheden og det gode liv, har altid været et kendetegn for partiet. Man er fornuften og humanismens stemme – og det uanset konsekvenserne for Danmark.

Som Scavenius beundrede nazismen, og den stærke mands løsning på alle problemer, så har partiet konstant følt, at de var de eneste som har løsningen på denne verdens problemer, og gerne med de danske skatteydere som malkekvæg.

Partiet vil gerne fremstå som det socialt liberale parti som tæmmer markedskræfterne, tilsat en humanistisk vinkel, og det selvom resultaterne ofte har været katastrofale.

For der findes næppe et parti i Danmark, måske ud over Enhedslisten og SF, som tror så meget på, at Danmark kan løse alle verdens problemer som de Radikale.

Det bedste eksempel er udlændingepolitikken. Partiet nægter at forholde sig til, at en stor del af de indvandrere Danmark har taget, ikke ønsker at integrere sig i Danmark.

Mange har fundet trygheden i det danske sociale system, hvor kasserne ofte har stået på vid gab, uden nogen former for modkrav. Vi har i dag, dele af Danmark som de facto er styret af kriminelle udlændinge. Den virkelighed har de radikale aldrig ville forholde sig til.

Løsningen har konstant været “send flere penge” modellen, fremfor konsekvens og nul tolerance. For de radikale er pladderhumanismen ofte den eneste løsning. Det er jo synd for dem.

Partiet mener også, at have patent på det gode liv. Politiken dyrkes med en kærlighed, som kun overgås af den Tea Party bevægelsen i USA udviser over for Fox News. Spelt boller og økologisk rødvin, så har man det gode liv.

Partiet skyer således ingen muligheder for, at detailregulere danskernes liv hvis muligt. Den radikale Camilla Hersom foreslog således i ramme alvor, at rygning skulle forbydes i Danmark?! – personlig frihed ja, men på radikale præmisser.

Partiet dyrker gerne rollen som de økonomisk ansvarlige på venstrefløjen. En sandhed med modifikationer, specielt hvis man kigger på de 3 år i Helle Thornings regering.

Landet kører i dag med minusvækst, der mangler 60.000(!) millioner på statsbudgettet, og alligevel udråbes dette som værende en succes. Eneste trøst er nok, at uden de Radikale så det sikkert meget værre ud.

Partiet elsker EU. Danmark er kun en lille brik i den store Union, og naturligvis skal vi betale for sydens overforbrug for lånte penge. Det kaldes radikal solidaritet.

De radikale er næsten religiøse i deres tro på de overstatslige organer som FN og EU, helt uden blik for, at disse organer næsten er hjælpeløse når det kommer til fremtidens konflikter. Disse vil blive løst med våbenmagt, præcist som vi ser det med ISIS i Syrien og Irak.

Udlændingepolitikken er dog partiers akilleshæl. Ved næste valg, kan de radikale se frem til en øretæve. Danskerne har ikke glemt, hvad de sidste mange års politik har skabt af problemer. Det er aldrig klogt, at føre politik med følelserne, fremfor med den sunde fornuft.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s